Rhodos

Een FACT van dit Griekse eiland; de zon schijnt er bijna altijd! De locals bidden voor regen maar worden vaak teleurgesteld door de zonnegod Helios. De zon blijft vrijwel altijd waarneembaar! Maar…de zon is natuurlijk niet de enige reden dat ik dit eiland bezocht.

Rijke historie all over the place.

Mijn naar geschiedenis, liefhebbende hartje ging harder kloppen bij het wandelen langs de stadsmuren van Rhodos stad. Je waant je in middeleeuwse sferen. Dit eiland heeft werkelijk een verhaal, vele tijden van bezetting zijn zichtbaar en Rhodos-stad staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Uiteraard wilde ik de ommuurde stad meer dan graag ontdekken. Daarbij heeft Rhodos-stad ook een uitbundig uitgaansleven, gezellige kiezelstranden en een haven waar dagelijks grote, luxe cruiseschepen voor anker gaan. Erg mooi om dit in combinatie met de oude stad te aanschouwen.

Het meeste indruk heeft het stadje Lindos gemaakt. Een vertederend, pittoresk stadje met uitzicht op de baai St. Paul met kraakhelder zeewater. Het letterlijke hoogtepunt was de Akropolis. Daar gaat mijn hart weer. Ik moest, hoe dan ook naar boven! Deze verzameling van verbrokkelde elementen is zelfs ouder dan de welbekende Akropolis in Athene! Omgeven door witte stenen huisjes met Griekse snuisterijen klom ik in de richting van deze tempel.  Een wirwar van straatjes leid mij door middel van 230 traptreden naar de top. Hier kan ik eindeloos vertoeven en ik ben niet onder de indruk van een aantal keer verdwalen. Wil je, je energie sparen. Neem dan een typische Griekse taxi, de ezel.

Ga erop uit! 

Buiten de typisch Griekse taxi is een huurauto voor een paar dagen een must. De binnenlanden van Rhodos maken het plaatje helemaal compleet. Door de heuvels rijd je langs olijfbomen, pijnbomen en citrusbomen en geniet je van prachtige panorama’s.

Griekenland heeft veel over zich heen gehad de afgelopen periode. En laten we eerlijk zijn. Door de media worden wij allen flink bang gemaakt betreft boten met vluchtelingen en de hoogoplopende, financiële crisis. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je hier als toerist weinig van mee krijgt.

Ik heb bewoners van dit prachtige eiland gesproken en zij hopen op volle vliegtuigen richting hun prachtige eiland. Dit is hun brood, hun leven en niet te vergeten hun passie. De toerist een fantastische vakantie laten beleven op hun eiland, dat is hun doel!

Tip: Rhodos heeft veel kiezelstranden. Wil je liever zandstranden? Dan kun je het beste verblijven in Faliraki of Kolymbia.

Tip: bezoek de vlindervallei! In de zomer vertoeven hier vele vlinders. Loop over de bruggetjes, langs beekjes en watervalletjes en voel je één met de natuur!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *